24 de gener del 2019

Publicat el Decret de l'increment retributiu pel 2019 i la recuperació parcial de la paga de 2013


Publicat el Decret sobre l'increment retributiu per a l'any 2019 i la recuperació parcial de l'import de la paga extraordinària de l'any 2013


Publicat al DOGC el DECRET LLEI 3/2019, de 22 de gener, sobre l'increment retributiu per a l'any 2019 i la recuperació parcial de l'import de la paga extraordinària de l'any 2013 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya (enllaç).

A l'àmbit de l'educació aquest acord és d'aplicació a les treballadores i treballadors (funcionaris o laborals) dels centres públics de la Generalitat, de les universitats públiques i dels centres concertats.




Les retribucions del personal de la Generalitat creixeran des de l’1 de gener de 2019 el 2,25%
CCOO va signar l’increment salarial de l’any 2019 per al personal de la Generalitat


En la Mesa General de Negociació del personal empleat Públic de la Generalitat es va acordar l’increment retributiu per l’any 2019.
L'increment de les retribucions per a 2019 estableix una pujada fixa del 2,25% en tots els conceptes i per a tot el personal empleat públic de la Generalitat, a la qual cal sumar un percentatge variable que pot arribar al 0,25%, lligat a l'evolució del PIB.

El personal empleat públic comptarà, a més, amb un altre 0,25% de fons addicionals que cal negociar amb els sindicats de la Mesa com es farà el repartiment.
Increment retributiu 2019
FIXE
2,25%
+ Fins a 0,25% (segons PIB) a partir de juliol:
PIB igual a 2,1%
2,30%
PIB igual a 2,2%
2,35%
PIB igual a 2,3%
2,40%
PIB igual a 2,4%
2,45%
PIB igual o superior a 2,5%
2,50%
+ 0,25% fons addicional
+ 0,25%
L’acord signat incorpora l’increment que CCOO ja va acordar el passat mes de març a Madrid en el marc del “II Acord per a l’ocupació pública i de condicions de treball”.
Aquest acord d’increment retributiu s'uneix a altres signats per CCOO amb el Govern de la Generalitat els últims mesos.
CCOO després d'un procés de negociació i pressió intensa va aconseguir el passat desembre de 2018 l’acord amb garanties per a la recuperació de les pagues de 2013 i 2014.
El mateix Acord contemplava el compromís de noves mesures socials, laborals, i de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral, entre d'altres. Aquesta negociació començarà el proper 15 de gener de 2019.
Anteriorment CCOO també va signar l’acord per recuperar el 100% de sou  en tots els casos d’Incapacitat Temporal (IT), des del primer dia, o l'acord per reduir la temporalitat del 30% al 8%, donant estabilitat a les plantilles, que ha possibilitat aprovar una àmplia oferta d’ocupació pública enguany i durant els propers anys.
CCOO emplaça al Govern a mantenir aquesta línia de recuperació de la negociació col·lectiva, a comprometre’s -amb fets, no amb paraules-  i reconèixer l'esforç que el personal empleat públic ha fet per mantenir els serveis públics, amb la seva dedicació, esforç i professionalitat.
CCOO continuarà amb la lluita per la recuperació dels drets arrabassats i la millora de les condicions de treball. Encara ens queden molts drets i retribucions per recuperar: revertim les retallades, recuperem drets, salaris i ocupació, millorem les condicions de treball, defensem els serveis públics, defensem la negociació col·lectiva...